10 млн щеплень до кінця літа: У МОЗ поділилися планами щодо COVID-вакцинації

Міністерство охорони здоров’я планує зробити 10 мільйонів щеплень проти коронавірусу до кінця літа

Редактор стрічки новин
10 млн щеплень до кінця літа: У МОЗ поді…
Фото: Вінницька ОДА

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю виданню "Апостроф", передає Depo.ua.

"До кінця літа ми плануємо зробити 10 мільйонів щеплень проти COVID-19", – сказав він.

Кузін наголосив, що тільки вакцинація допоможе населенню стати більш захищеним від COVID-19. За його словами, навіть у разі, якщо людина захворіє після щеплення, перебіг хвороби буде значно легшим і люди "зможуть уникнути госпіталізації або смерті".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні скоро можуть ввести новий карантин через спалах коронавірусу, однак низка обмежень не торкнуться тих, хто вже вакцинувався від цієї недуги. 

Додамо, що від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 3 060 561 людину, з них отримали 1 дозу – 3 060 559 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 702 884 особи (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 4 763 443 щеплення.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американський препарат Moderna.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme