Вже 15 регіонів України перебувають у "помаранчевій" зоні, – МОЗ

За даними Міністерства охорони здоров'я від 8 жовтня, вже 15 регіонів України віднесені до "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки
 

Журналіст відділу новин
Вже 15 регіонів України перебувають у "п…
Фото: МОЗ

Станом на 9 березня темпи потрапляння регіонів у "помаранчеву" зону зростають.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на дані МОЗ.

Зокрема, у "помаранчевій" зоні за показниками епіднебезпеки перебувають Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

Порівняно з показниками від 7 жовтня, до переліку "помаранчевих" додалися Київська та Львівська області, проте з нього вийшла Одеська область, яка вже позначена як "жовта".

Разом з тим, рівень захворюваності на COVID-19, визначений як менше 75 на 100 тисяч населення, значно перевищений у всіх регіонах.

Так, рівень госпіталізацій перевищено у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях.

Рівень завантаженості ліжок із киснем перевищений лише в одній області – Донецькій.

15 регіонів України перебувають у "помаранчевій" зоні

Щоправда, віднесення МОЗ регіону до того чи іншого рівня ще не означає введення в цьому регіоні додаткових карантинних обмежень – таке рішення має прийняти Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, з 23 вересня по всій території України було запроваджено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, карантинні обмеження стали жорсткіші.

За даними МОЗ, з переходом України у "жовту" зону кількість введених перших доз вакцини від коронавірусу зросла майже на 25%.

Водночас, за минулу добу, 8 жовтня, в Україні зафіксували 15 908 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також протягом минулої доби в Україні 148 735 осіб отримали щеплення проти коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme