UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

5G, сіті-експрес та зарплати лікарям по 25 тис. грн: "Слуги" розповіли про плани на реформи в Україні

Народні депутати від фракції "Слуга народу" та очільники декількох міністерств на виїзному засіданні у Трускавці розповіли про реформи, які заплановані в Україні у період до 2023 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
5G, сіті-експрес та зарплати лікарям по…
Фото: Прес-служба "Слуги народу"

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова пріоритетами є запуск 5G та мережі інтернет загалом по всій території України.

Також серед планів 100% перехід на онлайн надання державних послуг, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу партії.

"Ще Україна має стати цифровим хабом у Центральній та Східної Європи, а також для всього світу – експортером продуктів для цифрового державного урядування. Крім того, обсяг єдиного податку від еРезидентів має скласти 3 мільйона доларів США на рік", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Федоров анонсував презентацію "Diia City" у листопаді. Система, за його словами, має почати працювати вже у січні 2022 року.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков наголосив, що до 2023 року потяги Інтерсіті з’єднають всі обласні центри, а сіті-експрес запрацює у Києві, Львові, Дніпрі та Харкові.

"В Україні є 24 тисяч кілометрів доріг – і до 2023 року вся ця мережа має бути оновлена. За два роки повинні запрацювати 10 регіональних аеропортів та національний авіаперевізник. Майже всі порти ми або передамо в концесію, або вони будуть приватизовані", – заявив він.

Окрім цього, у сфері медицини народні депутати від "Слуги народу" пропонують до 2023 року досягнути заробітної плати для лікарів не менше 25 тисяч гривень.

Зауважимо, інформацію стосовно того, яким чином ці реформи мають фінансуватися у прес-службі не повідомили.

Нагадаємо, дещо раніше "слуги" презентували план реформ національної оборони, енергетичної незалежності та зеленої трансформації.

Довідка: 1-3 жовтня у місті Трускавець (Львівської області) відбудеться виїзне засідання партії "Слуга народу".

Спікер фракції Юлія Палійчук розповіла дещо раніше, що в заході візьмуть участь президент України Володимир Зеленський і представники всіх гілок влади. Водночас до Трускавця не запросили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, якому зараз загрожує відставка. 

Основні теми майбутньої зустрічі: обговорення стратегії влади на наступний рік, досягнень за минулі два роки і план законопроектних робіт.

За словами голови фракції "слуг" Давида Арахамії, у Трускавці нардепи будуть плідно працювати, але залишиться час і на розваги. Йдеться, зокрема, про гала-вечерю, вручення партійного "Оскара" за досягнення впродовж двох років, а також сет DJ Braun.

Як відомо, "слуги народу" збираються у Трускавці не вперше. 28 липня 2019 року новообрані депутати від партії "Слуга народу" прибули до Трускавця, де пройшли тижневий інтенсив у межах спеціального навчання. 

Читайте також: Забрати посади і роздати оскари: Навіщо "слуг" збирають в Трускавці

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme