Аеропорт Кабула відновить роботу третього вересня, – ЗМІ

ЗМІ повідомили, що аеропорт Кабула відновить свою роботу в п'ятницю, 3 вересня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Аеропорт Кабула відновить роботу третьог…
Фото: Getty Images

Зокрема, з летовища знову зможуть вилітати літаки за рейсами всередині Афганістану.

Іноземні рейси будуть відновлені пізніше, повідомляє Depo.ua із посиланням на Tolo News.

У виданні зауважили, що про відновлення роботи заявило керівництво аеропорту. При цьому, до столиці Афганістану прибули технічні групи з Катару та Туреччини. Вони будуть допомагати відновлювати роботу летовища на прохання бойовиків радикального руху "Талібан"

Нагадаємо, 30 серпня пізно ввечері США повністю завершили введення своїх військ з Афганістану. Тим самим завершивши 20-річну місію американських військових у цій країні.

31 серпня аеропорт Кабула припинив свою роботу.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme