UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Агент впливу Кремля": Ярош наїхав на посла Ізраїлю

Колишній лідер "Правого сектору" та радник головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош назвав посла Ізраїлю в Україні "агентом впливу Кремля"

Журналіст відділу новин
"Агент впливу Кремля": Ярош наїхав на по…
Фото: Рixabay

Крім того, на думку Яроша, таких "дипломатів" треба гнати з України. 

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Ізраїльський посол – агент впливу Кремля. І гнати таких "дипломатів" з України треба! Привіт усім ізраїльтянам, які на українській стороні", – наголосив Ярош у дописі.

Судячи з усього, йдеться про надзвичайного та повноважного посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського.

Ярош не написав причини своїх жорстких висловлювань на адресу ізраїльського посла, але, ймовірно, йдеться про "інцидент з Бандерою", який відбувся в Києві 1 січня.

Ярош заявив, що посол Ізраїлю – "агент впливу Кремля"

Нагадаємо, 1 січня в Києві відбувся щорічний марш на честь дня народження Степана Бандери. Маршрут ходи був такий: вул. Володимирська – бульвар Тараса Шевченка – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності – Офіс президента. В цілому обійшлося без провокацій, хода була мирна.

Водночас посольство Ізраїлю в Україні засудило смолоскипну ходу на честь Степана Бандери і заявило про нібито антисемітські прояви під час маршу. Така заява викликала обурення серед користувачів соцмереж.

Довідка: Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в тернопільському селі Угринів у сім'ї греко-католицького священника, проте доля приготувала йому політичну діяльність – він став лідером та організатором українського націоналістичного руху.

В 1934 році його засудили до страти в Польщі, а після нападу на Польщу Німеччини він ініціював розкол Організації українських націоналістів і сформував Революційний провід – керівний орган фракції ОУН (б) (бандерівського руху).

У 1940 році його заарештували вже фашисти – за несанкціоновану спробу проголошення самостійної української держави.

Після звільнення Бандера продовжив діяльність в ОУН і 1959 року був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme