Ізраїльське посольство засудило смолоскипну ходу на честь Степана Бандери

Посольство Ізраїлю заявило про нібито антисемітські прояви під час маршу на честь дня народження Степана Бандери
 

Редактор стрічки новин
Ізраїльське посольство засудило смолоски…
Фото: Рixabay

Посольство Ізраїлю в Україні засудило смолоскипну ходу на честь 113-річчя з дня народження Степана Бандери.

Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці посольства Ізраїлю в Україні у Twitter, передає Depo.ua.

"Ізраїль засуджує націоналістичний марш на честь Бандери. Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні", – йдеться у повідомленні.

Посольство Ізраїлю в Україні закликало до розслідування антисемітських проявів, які нібито мали місце під час маршу, згідно із законом, ухваленим у 2021 році. Йдеться про закон про запобігання та протидію антисемітизму в Україні, який був ухвалений Верховною Радою 22 вересня 2021 року.

Допис викликав обурення серед користувачів соцмережі. Наразі під дописом уже понад 900 коментарів – користувачі звинувачують посольство у підігрування російській пропаганді проти України.

Посольство Ізраїлю про смолоскипну ходу на честь Бандери

Нагадаємо, вчора, 1 січня, у Києві та інших містах України відбулася смолоскипна хода з нагоди дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Довідка: Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в тернопільському селі Угринів у сім'ї греко-католицького священника, проте доля приготувала йому політичну діяльність – він став лідером та організатором українського націоналістичного руху. 1934 року його засудили до страти в Польщі, а після нападу на Польщу Німеччини він ініціював розкол Організації українських націоналістів і сформував Революційний провід – керівний орган фракції ОУН (б) (бандерівського руху). У 1940 році його заарештували вже фашисти – за несанкціоновану спробу проголошення самостійної української держави. Після звільнення Бандера продовжив діяльність в ОУН і 1959 року був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським.

У незалежній Україні у 2010 році Бандері було присвоєно звання Героя України, проте того ж року Донецький окружний адміністративний суд скасував рішення, а законопроект, покликаний повернути звання, у Раді так і не ухвалили.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme