Ахметов прокоментував чутки про конфлікт із Зеленським

Бізнесмен Рінат Ахметов заперечує, що манера спілкування представників Офісу президента із ним та його людьми погіршила його стосунки з командою Володимира Зеленського
 

Журналіст відділу новин
Ахметов прокоментував чутки про конфлікт…
Фото: ЕРА

Також Рінат Ахметов не погоджується з тим, що його медіа стали більше критикувати владу через це.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на коментар Ахметова для видання "Радіо Свобода".

"Ні, це – неправда. Я з усіма спілкуюся шанобливо і із собою нікому не дозволю говорити по-хамськи", – заявив бізнесмен.

При цьому Ахметов не став відповідати на запитання, чи після 16 березня 2020 року, коли відбулася розмова президента з представниками бізнесу, він чи його соратники спілкувалися з Зеленським, який формат комунікації або чому її немає.

"Даруйте, будь ласка, я б не хотів відповідати на це запитання", – заявив Ахметов.

На запитання, чи є контакт із представниками Офісу президента (Андрієм Єрмаком, Сергієм Шефіром чи Кирилом Тимошенком) він відповів наступне: "Я знайомий із Сергієм Шефіром і шанобливо до нього ставлюся".

Ахметов стверджує, що не було домовленостей про те, як мають виглядати ефіри про діяльність чинної влади на каналах, що входять до складу його медіахолдингу, і що він не причетний до збільшення обсягу критики влади на його каналах в останній місяць.

"Для того, щоб Україна була сильною та успішною, потрібна економічна та політична конкуренція. Політична конкуренція – це і є свобода слова. Наші канали надають рівнозначний майданчик для висловлення думок як представникам влади, так і опозиції. Але якщо в останні місяці владу критикують більше, ніж раніше, – це, гадаю, питання до влади. … Я переконаний, що журналісти наших каналів запрошують яскравих і сильних політиків і від влади, і від опозиції. Політиків, чия думка важлива та цікава людям. І створюють для них можливість для чесної боротьби та чесної конкуренції", – зазначив Ахметов.

Він також заявив, що не вважає себе олігархом і не бачить підстав для запровадження санкцій проти себе.

"Які закони ухвалювати та підписувати, вирішують парламент і президент. А своє ставлення до цього закону я вже коментував. Я не вважаю себе олігархом. Я – інвестор, а наша група – найбільший платник податків і працедавець. І, якщо знадобиться, я готовий захищати своє ім'я в українських і міжнародних судах. … Жодних законних підстав для введення санкцій проти мене не існує. А що робитиме РНБО, потрібно в них запитати. Це буде їхнє рішення та їхня відповідальність", – підсумував Ахметов.

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект про олігархів у другому читанні та в цілому.

Закон підтримали 279 депутатів – фракція "Слуга народу" (229 голосів), група "Довіра" (15), "За Майбутнє" (18) та фракція "Голос" (11). У "Голосі" закон підтримала група, що протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Железняку.

5 листопада закон про олігархів підписав президент Володимир Зеленський.

8 листопада міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що РНБО зможе поповнити список олігархів лише наприкінці травня 2022 року.

Читайте також: Коломойський vs Ахметов: Чим завершиться інформатака на Зеленського

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme