Аксьонов запросив президента Болгарії відвідати окупований Росією Крим

Так званий очільник тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов запросив президента Болгарії Румена Радева відвідати півострів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Аксьонов запросив президента Болгарії ві…
Фото: Facebook Сергія Аксьонова

За його словами, він очікує на візит Радева після виправдання через заяву про російський Крим, аби президент переконався, що "анексії немає".

Про це Аксьонов написав у своєму Facebook, повідомляє Depo.ua.

Зазначається, що запрошення Радева до тимчасово окупованого Криму ініціював очільник болгарської національно-культурної автономії в Криму Іван Абажер, а так званий очільник її підтримав.

"Підтримую ініціативу болгарської спільноти про запрошення Румена Радева до Криму. Російський і болгарський народи пов’язують традиційно дружні відносини, спільна історія, православна віра. Ми завжди раді бачити болгарських гостей на кримській землі. Для них це чудова нагода насолодитися унікальною природою нашого півострова й кримською гостинністю, ознайомитися з нашою історією. І, звісно, власноруч переконатися, що ніякої анексії не було і немає, а є вільний вибір вільних людей. І цей вибір – Росія", – йдеться у повідомленні.

Аксьонов запросив президента Болгарії відвідати окупований Росією Крим

Зауважимо, дещо раніше Радев уточнив власну скандальну заяву. За його словами, юридично Крим є частиною та територією України. Проте фактично його нині контролює Росія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент Болгарії Румен Радев під час передвиборчих дебатів заявив, що вважає окупований Крим російською територією. Пізніше Радев із великою перевагою виграв другий тур президентських виборів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відповідь на це заявив, що Радев своїми проросійськими заявами завдав удару дружнім відносинам з Україною, підставивши при цьому свою країну під критику Європейського Союзу та підігравши російській пропаганді.

США також висловили стурбованість через скандальну заяву президента Болгарії про Крим. Радеву нагадали, що Крим – це Україна.

Читайте також: Радев назвав Крим російським: Чи позбудеться Болгарія прокремлівського президента

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme