Активісти вже підготували списки "недобросовісних членів ВСП", хоча міжнародні експерти, які прийматимуть такі рішення, ще невідомі, – Дульський

Адвокат Олександр Дульський заявляє, що активісти вже сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням нікому ще невідомих міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП

Журналіст стрічки новин
Активісти вже підготували списки "недобр…

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua із посиланням на Українські Новини.

"Чим ближче до голосування щодо законопроєктів щодо реформи ВСП, тим більше розв'язується язик в активістів. Вже дійшло до оголошення прізвищ "нечесних членів ВСП" за рішенням нікому ще невідомих міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП", – заявив Дульський.

За його словами, законопроєкт про реформу ВСП ще не прийнятий, однак активісти вже склали список "недоброчесних" членів ВСП.

"Якщо ви мали ілюзії, що спочатку приймуть законопроєкт №5068, далі буде прозора чесна процедура відбору в Етичну раду, й ось потім ця рада вже буде об'єктивно, неупереджено та повно оцінювати членів ВСП, то прокидайтеся. Фінал цієї комедії вже відомий. Будь ласка, юрист Михайло Жернаков повідомляє прізвища, які точно будуть визнані недобросовісними, – це 2 члени ВСП від адвокатури, і далі закликає до нових поправок, щоб "покарати" та "позвільняти" їх з гарантією (тобто, щоб ні з'їзди, ні навіть Верховний суд особливо не впливали на так звані рішення Етичної ради)", – заявляє Дульський.

Адвокат зазначає, що згідно з прогнозом Жернакова, такий сценарій відбудеться завдяки вирішальним голосам міжнародних експертів.

"Прізвища експертів ще невідомі, законопроєкт ще не прийнятий, а ось кадрові рішення цих експертів уже готові, виходить так, пан Жернаков. Цікавий фокус. Навіщо тоді називати реформою за європейськими стандартами закон, який приймається для того, щоб звільнити 4 конкретних осіб та отримати контроль над органом влади, який призначить суддів на 2 000 наявних вакансій? Будьте ще більш відвертими, говоріть, що ваш план – захопити судову владу в одній конкретній країні", –обурився юрист.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme