"Аль-Каїда" приєдналася до "Талібану" у наступі на повстанців у Афганістані 

До талібів у наступі на провінцію Панджшер, яка протистоїть ісламістам в Афганістані, приєдналися бойовики "Аль-Каїди"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Аль-Каїда" приєдналася до "Талібану" у…
Фото: Getty Images

Станом на 2 вересня в провінції тривають бої. Вже відомо як про втрати у повстанців, так і про загиблих ісламістів із "Талібану".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Al Arabia

ЗМІ за інформацією із власних джерел повідомив про те, що військові сили талібів поповнилися. Зокрема, до них приєдналися терористи із відомої ісламістської організації "Аль-Каїда". 

Тим часом бійці Фронту національного опору ліквідували в захопленому ісламістами Афганістані 350 талібів. Станом на сьогодні відомо, що 35 ісламістів бійці опору затримали.

Тим часом самі бойовики "Талібану" не вважають Фронт національного опору серйозною загрозою для себе. 

Ісламісти називають вимоги опору "ірраціональними". А також говорять про свої нові перемоги: днями таліби, за словами представника ісламістів Мухаммада Джалала вбили 34 повстанців.

Нагадаємо, напередодні, 1 вересня, "Талібан" заявив, що взяв останню непідконтрольну провінцію в оточення. Таліби закликають повстанців мирно врегулювати конфлікт після декількох днів нападів на провінцію.

 Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme