UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Американці заявили, що коронавірус не є біологічною зброєю: Нові результати дослідження

Американські спецслужби вважають, що вірус SARS-CoV-2 не був розроблений як біологічна зброя

Журналіст стрічки новин
Американці заявили, що коронавірус не є…
Фото: Рixabay

Вважаються правдоподібними дві гіпотези виникнення COVID-19: природний контакт з інфікованою твариною та інцидент, пов'язаний із лабораторією.

Одні аналітики переконані, що вірус виник природним походженням, інші вважають, що через лабораторію, а дехто думає, що гіпотези однаково ймовірні. Зазначається, що для повного розслідування не вистачає клінічних зразків або повного розуміння епідеміологічних даних щодо найраніших випадків COVID-19, пише Depo.ua із посиланням на Офіс директора національної розвідки США (ODNI) та агентство Reuters.

Незалежна комісія оцінює, що SARS-CoV-2, ймовірно, виник і заразив людей внаслідок початкової невеликої дії, яка сталася не пізніше листопада 2019 року, і що представники влади Китаю не знали про вірус до спалаху COVID-19.

Нагадаємо, у січні ВООЗ направило експертну місію в Китай, проте це не допомогло з'ясувати подробиці про походження коронавірусу.

Проте, ВООЗ все ще не виключає версію про витік коронавірусу з лабораторії Китаю. Гендиректор організації пригадав, як на початку пандемії коронавірусу міжнародна група експертів під час візиту до Китаю проблематично отримала доступ до первинних даних стосовно поширення COVID-19. За словами Гебреєсуса, лише у разі отримання повної інформації стосовно ситуації в лабораторії Китаю на початку пандемії ВООЗ зможе виключити теорію стосовно її зв’язку з вірусом.

У серпні американська розвідка також заявляла, що вірус не був розроблений як біологічна зброя, а, ймовірно, витік через лабораторний інцидент або був поширений через зараження від тварини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme