АМКУ досліджує можливість змови під час продажу держпідприємства "Геройське ДПП", в якій підозрюється нардеп від "Слуги народу" Ковальов

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало дослідження щодо дотримання законодавства під час продажу майна ДП "Геройське дослідно-промислове підприємство" (м. Гола Пристань, Херсонщина)

Журналіст відділу новин

Про це у відомстві відповіли на скаргу ГО "Громадська ініціатива дій (ГІД)". 

Заявник оприлюднив листи, де наводяться начебто факти,  які, на їх думку, свідчать "про узгодженість дій під час участі в аукціонах, що призвело до унеможливлення реальної конкуренції під час проведення аукціону". 

Зокрема, у скарзі йдеться про нібито зв’язки щонайменше 5 фірм між собою (через засновників та керівників) та з нардепом від партії "Слуга народу" Олексієм Ковальовим, його мамою Наталією Ковальовою, директором згаданого ДП Дмитром Бухтріяровим. 

Відомо, що за результатами аукціону від 09 грудня 2021 року переможцем визнано ТОВ "ГРИН-ГРУП" (44269437), яке запропонувало найвищу цінову пропозицію за лот у сумі 44 040 000 грн, а ТОВ "ВЕГА-Х" (42613552) на 3 грн менше.  

"До 04.11.2021 року керівником ТОВ "ГРИН-ГРУП" був Сергій Маркін,  який  до 30.11.2020 був також директором ТОВ "ВЕГА-Х. Зараз директором ТОВ "Вега-Х" є Денис Дорофєєв, який також є засновником та  керівником декількох агрокомпаній, зокрема,  Херсонського ПП "Агро стар", яке  заснував депутат Голопристанської міськради від "СН" Володимир Трухан. Останній також є засновником ПП "ЛК-АГРО", в якій на час виборів 2019 року директором та бенефіціарним власником був Олексій Ковальов, тепер народний депутат України від партії "Слуга народу". Також однією із засновників до 28.08.2021 року була мати нардепа Наталія Ковальова. Саме ця фірма і виграла попередній аукціон, але відмовилася підписувати договір", - зазначає на свої сторінці у ФБ ГО "ГІД". 

Зазначається, що можливу співпрацю між учасниками торгів можна побачити і під час першого аукціону. "Узгодженість дій між учасниками прослідковувалася і під час першого електронного аукціону 22.10.2021р. Тоді ПП "ЛК-АГРО" (42336087) запропонувала найвищу ціну в 45 000 0000 грн., що на  1 грн. більше, аніж  ТОВ "НЕОН ЛТД" (42183416)", -  зазначено у повідомленні. 

Зокрема, зазначається, що уповноваженою особою та засновником ТОВ "НЕОН ЛТД" значиться вищезгаданий Денис Дорофеєв. 

"Згідно з інформацією, повідомленою громадською організацією "Громадська ініціатива дій (ГІД)", Відділенням на підставі та у відповідності із визначеними законодавством про захист економічної конкуренції повноваженнями за власною ініціативою розпочаті дослідження на предмет дотримання законодавства про захист економічної конкуренції", - йдеться у документі.  

Відділення АМКУ запевняє, що "у разі виявлення в діях ТОВ "Грин-Груп", ТОВ "Вега-Х", ТОВ "Інвестальфа Лтд" та ПП "ЛК-Агро", ТОВ "Неон Лтд" ознак порушень, передбачених пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції", будуть вжиті відповідні заходи, передбачені чинним законодавством". 

Нагадаємо, що за офіційними даними парламентар від "Слуга народу" Олексій Ковальов наприкінці минулого року став власником "4 каналу", який отримав в подарунок від батьків. Окрім того, під санкції РНБОУ потрапила ТОВ НВП "Органік систем", з формулюванням як компанія, яка пов’язана із контрабандою та контрабандистами. Очолював цю компанію з 26 листопада 2019 року по 7 липня 2020 року вищезгаданий депутат Голопристанської міськради від "Слуги народа" Володимир Трухан. Компанія в судовому порядку намагається скасувати Указ Президента щодо внесення у санкційний список. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme