Анджеліна Джолі завела сторінку в Instagram, щоб допомогти афганцям

У Анджеліни Джолі з'явилася сторінка в Instagram

Редактор стрічки новин
Анджеліна Джолі завела сторінку в Instag…
Фото: UNHCR, the UN Refugee Agency/Twitter

Американська актриса, амбасадорка доброї волі ООН Анджеліна Джолі створила акаунт в Instagram, щоб підтримати жителів Афганістану. 

"Просто зараз народ Афганістану втрачає можливість вільно спілкуватися в соціальних мережах і висловлювати свої думки. Тому я прийшла в Instagram, щоб поділитися їхніми історіями і голосами людей у всьому світі, які борються за свої основні права", – пояснила вона у своєму першому дописі, який датований 20 серпня, передає Depo.ua.

Зокрема, у своєму дописі Джолі опублікувала лист афганської дівчинки, в якому розповідається, як змінилося життя після приходу талібів до влади. Авторка листа побоюється, що бойовики будуть порушувати права жінок, їм заборонять вчитися і працювати.

"Деякі люди кажуть, що таліби змінилися. Але я так не думаю. Вони показали себе в минулому. Можливо, я не зможу відвідувати школу, як раніше. Як і 20 років тому, у нас заберуть свободу і наші права", – написала дівчинка.

Наразі на сторінці Джолі всього два дописи, однак кількість підписників стрімко росте – наразі їх уже 7 млн.

Анджеліна Джолі завела сторінку в Instagram

Нагадаємо, лідери "Талібану" під час своєї першої прес-конференції пообіцяли поважати права жінок, але в рамках шаріату, а також пообіцяли забезпечити свободу ЗМІ і амністію опонентам. Втім, останні події демонструють, що приводів для надмірного оптимізму немає. 

Читайте також: Як афганські жінки жили до приходу талібів: Історія в фото

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme