Антиваксери закидали камінням прем'єра Канади

Противники вакцинації у Канаді закидали камінням прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо

Редактор стрічки новин
Антиваксери закидали камінням прем'єра К…
Фото: Facebook Джастіна Трюдо

Противники вакцинації у Канаді закидали камінням прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Інцидент стався, коли Трюдо прямував до автобуса, після мітингу, який проходив на сталеливарному заводі, передає Depo.ua з посиланням на CTV News.

Відзначається, що серед тих, хто закидав Трюдо гравієм було багато громадян з символікою Народної партії Канади – консервативного руху, що виступає проти обов'язкової вакцинації населення.

Частина каменів, які кидали протестувальники, потрапила в Трюдо, а частина – в його охоронців. Однак серйозної школи канадському прем'єру та його охороні ця атака не завдала.

Трюдо заявив, що його політику не будуть визначати вимоги так званих "ворогів вакцинації".

"Так, в країні є невелика частина маргіналів, яка розлючена, яка не вірить в науку, яка робить расистські та мізогінічні нападки", – сказав прем'єр-міністр.

При цьому він висловив упевненість, що ця категорія людей не є більшістю жителів Канади.

"І я знаю, що не дам цим голосам, цим особливим групам за інтересами, цим учасникам протесту – навіть не хочу називати їх протестувальниками, цим бандам противників вакцинації – диктувати, як країні пережити пандемію", – додав Трюдо.

Зазначимо, станом на сьогодні у Канаді повністю вакциновані проти коронавірусу понад 68% населення (25,7 млн осіб). Загалом проведено 53,8 млн щеплень. 

Нагадаємо, раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спрогнозували, що до кінця року від коронавірусу помре ще понад 230 тисяч людей

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme