Антивакцинатора Стахіва відправлять у божевільню: Поки що лише на експертизу

Галицький районний суд Львова призначив заарештованому антивакцинатору Остапу Стахіву психіатричну експертизу

Журналіст відділу новин
Антивакцинатора Стахіва відправлять у бо…
Фото: Facebook Стахіва

На закритому засіданні суду було вирішено відправити антивакцинатора Остапа Стахіва у психіатричну лікарню на обстеження.

На обстеженні наполягала сторона обвинувачення, передає Depo.ua із посиланням на Zaxid.net.

Прокурор Георгій Зенін заявив, що психіатрична експертиза потрібна тому, що протягом слідства будуть оприлюднюватися такі обставини справи, "під час розгляду яких підозрюваний Остап Стахів може бути визнаний неосудним або обмежено осудним".

Стахів та його адвокат виступили проти направлення до психлікарні, але суддя не зважив на цей протест.

Нагадаємо, 18 листопада Галицький райсуд Львова арештував Остапа Стахіва на два місяці з можливістю внесення 998,8 тис. грн застави. Остапа Стахіва підозрюють у порушенні ч. 1, 2 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). 24 листопада Остап Стахів програв апеляцію у цій справі.

Після арешту Стахів заявив, що не вважає себе винним і не буде сплачувати заставу. Втім після програшу в апеляції прихильники Стахіва одразу оголосили про збір коштів на заставу.

30 листопада гроші на заставу зібрали. Але гроші ще не перерахували рахунок суду і Стахів залишається у камері львівського СІЗО. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme