Apple скануватиме фото користувачів iPhone і iPad

Компанія Apple скануватиме фото та зашифровані повідомлення користувачів iPhone і iPad на предмет зображень сексуального насильства над дітьми

Журналіст стрічки новин
Apple скануватиме фото користувачів iPho…
Фото: Рixabay

Зазначимо, що поки що ця технологія застосовуватиметься лише на гаджетах громадян США.

У компанії розповіли, що для моніторингу використовуватимуть інструмент neuralMatch, який скануватиме зображення на пристроях компанії перед їхнім завантаженням в iCloud. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на AP.

Після цього, знімки у зашифрованому вигляді звірятимуться з базою вже відомих фото, зібраних Національним центром зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC).

Наразі там зібрано понад 200 тисяч зображень жорстокого поводження з дітьми. Якщо ж neuralMatch виявить збіг, то фотографію перегляне людина. У разі підтвердження дитячої порнографії, обліковий запис відключать і повідомлять про це NCMEC, а також правоохоронні органи.

Крім того, Apple планує сканувати зашифровані повідомлення користувачів на iPhone у додатку Messages. Це робитимуть за допомогою вбудованих в пристрій програм. Таким чином компанія відстежуватиме відверту сексуальну тематику повідомлень, щоб убезпечити дітей. Зокрема, якщо на телефон дитини прийде повідомлення з подібним змістом, то фотографія буде розмита.

Нагадаємо, у квітня соцмережу Facebook знову зламали і злили в мережу дані понад 500 млн користувачів.

Читайте також: Не прослушкою єдиною: Як інтернет збирає дані про користувачів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme