Арахамія під час локдауну двічі літав до Відня літаком із структур Фірташа, – ЗМІ

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія літав до Відня літаком, який належить структурам підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа 

Редактор стрічки новин
Арахамія під час локдауну двічі літав до…
Скріншот

За інформацією журналістів, Арахамія користувався літаком структур Фірташа у січні та лютому 2021 року, коли літав з дружиною до Відня.

Про це йдеться у розслідуванні "Української правди", передає Depo.ua.

Журналісти запевняють, що отримали від джерел у правоохоронних органах документи, які свідчать про те, що Арахамія під час закритого авіасполучення з Європою через пандемію двічі літав до Відня з дружиною приватним літаком, який належить структурам, пов'язаним з Фірташем. Як відомо, взимку 2021 року у ЄС діяли обмеження на авіаперельоти, пов'язані із появою нових штамів коронавірусу.

Керівник президентської фракції визнає, що перельоти здійснювалися літаком із структур Фірташа.

"Виявилося, що цей літак належить структурам пана Фірташа і зданий у якусь велику авіакомпанію, у якої кількість бортів нараховує кілька сотень, тому це як "убер" викликати, і ви не розумієте, яким літаком полетите. У мене є документи, я обіцяв офрекорд показати справжню причину мого польоту туди. Там немає жодної політики чи підтексту. Причина у мене реально поважна, не хочу говорити на всю країну – це медична причина. Тоді був ковідний локдаун. По-іншому не вийшло вилетіти. Я не дуже люблю літати приватними бортами, тому що це елементарно дуже дорого. Навіть для мене, хоча я доволі заможна людина", - сказав Арахамія.

Зазначається, що після цього помічник нардепа не на камеру показав журналістам папери, які свідчать, що дружина Арахамії двічі замовляла у грузинської турфірми медичні послуги включно із трансфером. Вартість кожного вояжу до Відня становила 24 тисячі євро.

Оплачувала перельоти, за словами Арахамії, його дружина, тому цієї інформації не буде у декларації.

"Тому що якщо я зараз в декларації оплачую переліт, маю подати повідомлення до НАЗК і вся країна потім у всіх новинах пише: Арахамія кудись полетів. Це неправильно… Тому що в результаті отримуєш негатив на рівному місці", – сказав очільник монобільшості у парламенті.

Нагадаємо, раніше голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зустрівся на стадіоні під час футбольного матчу із українським олігархом Ігорем Коломойським. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme