Арахамія пригрозив "слугам" вигнанням з фракції за голосування проти закону про олігархів

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що не виключає вигнання з фракції "Слуга народу" тих депутатів, які будуть голосувати проти закону про олігархів
 

Журналіст відділу новин
Арахамія пригрозив "слугам" вигнанням з…
Фото: Слуга народу

Про це він заявив під час експрес-брифінгу під стінами Верховної Ради, інформує Depo.ua.

Насамперед Арахамія повідомив, що анонсованого раніше ним сигнального голосування перед сьогоднішнім голосуванням за закон про олігархів не буде.

"Я передумав", – сказав Арахамія і додав, що у нього є впевненість у тому, що законопроект пройде, натякнувши на те, що завтра п'ятниця (очевидно, засідання РНБО, – ред.) і у разі голосування когось проти буде відслідковуватись зв'язок таких депутатів з олігархами.

"Є приблизно 240 голосів, але я вважаю, що всі ЗМІ сьогодні повинні стежити за тим, хто і як буде голосувати: чи хтось попісяти вийде, чи хтось захворіє різко", – розповів Арахамія.

Також він не виключиє вигнання з фракції "Слуга народу" тих депутатів, які буду голосувати проти закону про олігархів.

Нагадаємо, 2 червня президент Володимир Зеленський подав у Верховну Раду проект закону №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" і визначив його, як невідкладний. Цей законопроект подається президентом, як виконання його передвиборчої обіцянки. Згідно з ним, визначати – хто є олігархом – буде РНБО, головою якого згідно з Конституцією є президент.

Варто відзначити, що президентський законопроект про олігархів розкритикував голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який побачив у ньому конфлікт інтересів.

Також президентський законопроект критично оцінили в комітеті ВР з питань інтеграції України до ЄС.

У четвер, 1 липня, Верховна Рада проведе позачергове засідання, на якому візьметься за закон про олігархів.

Сьогодні, 30 червня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував схвалити за основу законопроект президента Володимира Зеленського про олігархів.

Читайте також: Законів про олігархів вже чотири: Що відбувається

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme