Арахамія прокоментував затримання "слуги" Кузьміних за хабарем: "Новина стала шоком"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував скандал довкола затримання свого однопартійця Сергія Кузьміних на хабарі у півмільйона гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Арахамія прокоментував затримання "слуги…
Фото: Слуга народу / Facebook

За його словами, якщо Кузьміних вчинив злочин, то має понести відповідальність.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram речниці "слуг" Юлії Палійчук.

"Дорогі друзі, ми, як і ви, дізналися зі ЗМІ інформацію про те, що народного депутата Сергія Кузьміних затримало НАБУ.  Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних – волонтер, брат легендарного комбата "кіборгів" Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри", – йдеться у повідомленні.

Арахамія наголосив, що влада не буде прикривати правопорушення Кузьміних патріотичними гаслами.

"Закон один для всіх, незалежно від прізвищ і біографії. Колишні заслуги перед країною не є і не повинні бути амністією ні для кого. Тому ми вітаємо зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення корупційних правопорушень. Нашою метою було зробити її дієвою і по-справжньому незалежною. Це було нашим завданням у перші тижні роботи монобільшості. І нинішній інцидент є зайвим підтвердженням тому, що антикорупційні органи позбавлені політичного впливу і для них немає недоторканних", – додав він.

Арахамія прокоментував скандал зі "слугою" Кузьміних та хабарем: "Новина стала шоком"

Зауважимо, дещо раніше повідомлялося, що Кузьміних затримали під час того, як він отримував неправомірну винагороду. У НАБУ підтвердили, що викрили чинного народного депутата України на "гарячому", під час одержання неправомірної вигоди у 558 тис. грн.

За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у хабарництві підозрюють іншого депутата від "Слуги народу" – Артура Товмасяна. Його підозрюють у вимаганні 1 млн грн хабаря з директора обласного КП.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme