UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Арахамія розповів, чи розглядатимуть на з'їзді "слуг" позбавлення Разумкова мандата

Партія "Слуга народу" не намагатиметься позбавити мандата колишнього спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова на з'їзді, який відбудеться у понеділок, 15 листопада

Редактор стрічки новин
Арахамія розповів, чи розглядатимуть на…
Фото: "Слуга народу" / Facebook

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що питання про позбавлення депутатського мандата Разумкова на порядку денному з'їзду немає. 

Про це сказав  в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає Depo.ua.

"У нас справді буде з'їзд, але такого питання (позбавлення мандата Разумкова, – ред.) на ньому немає… Він – звичайний депутат. Нехай доводить своїм виборцям, що він – ефективний депутат", – сказав Арахамія.

Голова фракції також прокоментував створення Разумковим міжфракційного об'єднання "Розумна політика", куди увійшли і низка нардепів "Слуги народу".

"У нас 125 таких міжфракційних об'єднань. Це не депутатська група. Наскільки мені відомо, депутати вже почали виходити із цього МФО. Це просто звичайний процес", – сказав він.

Арахамія додав, що у фракції не планують застосування будь-яких санкції до "слуг", які увійшли до МФО Разумкова.

"Які санкції? У нас депутат часто може о 10, 20, 30 МФО перебувати. Я сам є членом п'яти чи шести МФО. Це взагалі не проблема", – додав голова фракції.

Нагадаємо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови парламенту 284 голосами "за". За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

5 листопада стало відомо, що Разумков створює у парламенті міжфракційне об’єднання "Розумна політика". За його словами, МФО буде займатися: впровадженням стабільної та продуманої державної політики, захистом свободи слова, людини та її життя і здоров’я та утвердженням верховенства права. 

Згодом Разумков оприлюднив список із 25 народних депутатів, які увійшли до міжфракційного об’єднання "Розумна політика". Серед них – 21 нардеп від "Слуги народу".

Читайте також: Прихисток для неслухняних "слуг": Чи злетить "Розумна політика" Разумкова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme