Арестович назвав афганських біженців освіченішими за українців: Разумков відправив його до "Талібану"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков різко відреагував на слова радника президента Олексія Арестовича про рівень освіченості українців

Журналіст відділу новин
Арестович назвав афганських біженців осв…
Фото: скріншот

Радник глави держави Олексій Арестович в Youtube-ефірі Ukrlife.TV заявив, що українцям не варто боятися біженців із Афганістану, бо вони "не дикі моджахеди з кинджалами в зубах. Це освічена публіка, яка пропрацювала з західною коаліцією і знає мови".

Також Арестович додав, що ці біженці часто значно освіченіші за пересічних українців, передає Depo.ua із посиланням на "Україна 24".

На ці слова радника Зеленського різко відреагував спікер парламенту Дмитро Разумков. Він порадив Арестовичу поїхати у Афганістан: "Може тоді поїхати радником чогось у "Талібан", якщо вони там більш досвідчені, освічені, і може поділитися своїм досвідом саме там".

Нагадаємо, що Разумков не уперше критикує Арестовича. Він також скептично поставився до ідеї радника президента перейменувати Україну в Україну-Русь.

Додамо, що минулого тижня Арестович заявив в інтерв'ю журналісту Роману Цимбалюку, що Україна має право називатися Руссю, на відміну від Росії. "Треба у них (Росії, – ред.) відібрати бренд "руський" нарешті. Я борюся за те, щоб ми називали війну правильно: "російсько-російська війна". "Русько-російська", з м'яким знаком. Русь – це ми... руські, русини, як нас ще називали. Я б змінив назву держави, назвав би нас "Русь-Україна", подвійну назву зробив би", – сказав Арестович. Водночас Цимбалюк поцікавився, коли буде указ президента Володимира Зеленського про перейменування України. Арестович запевнив, що це питання вже у роботі.

Раніше Арестович оскандалився новою заявою щодо російської мови. Він заявив, що боротьба з російською мовою в Україні — це одна з головних помилок, якої припустився Київ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme