Аваков розкритикував справу проти Порошенка та закликав єднатися проти російської агресії

Екс-очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував справу проти п'ятого президента Петра Порошенка та закликав українських політиків натомість об'єднуватися проти російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Аваков розкритикував справу проти Пороше…
Фото: Прес-служба МВС

За його словами, політичне протистояння між опозицією і чинною владою – є другорядними.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Авакова у Telegram.

"Біля наших кордонів шаленіє скажена собака путінського режиму. Ворог загрожує кожному дому, кожній сім’ї, кожному українцю. Тому ми зобов’язані бути дорослими і чітко усвідомити реальність загрози. Ми не маємо права ігнорувати загрозу, ми не повинні панікувати, ми зобов’язані бути відповідальними, бути сильними і, найважливіше, – бути єдиними!" – наголосив він.

Екс-міністр додав, що всі українці мають бути готовими стати захисниками своєї країни.

"Тільки консолідація, тільки об’єднання, тільки мобілізація навколо наших основних цінностей – свободи та незалежності – дадуть нам силу протистояти ворогу. Об’єднатися і відстояти їх – наша історична місія. Ми змогли об’єднатися і зупинити ворога у 2014-му, ми зобов’язані зробити це сьогодні!" – додав Аваков.

Він зауважив, що всі проукраїнські сили мають об’єднати зусилля для захисту держави.

"В нас немає часу на політичний розбрат – настав час для консолідації та мобілізації заради України!" – резюмував Аваков.

Аваков прокоментував справу проти Порошенка та закликав єднатися проти російської агресіїЕкс-очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував справу проти п"ятого президента Петра Порошенка та закликав українських політиків натомість об"єднуватися проти російської агресії

Зауважимо, 19 січня Печерський районний суд міста Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді ободистого зобов'язання та заборони залишати межі країни.

Нагадаємо, дещо раніше Порошенко заявив про намір подавати апеляцію на рішення суду про обрання запобіжного заходу.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

17 січня Порошенко повернувся в Україну з міжнародного турне, яке охоплювало п’ять країн. З аеропорту Порошенко поїхав у суд, який того дня обрати йому запобіжний захід так і не спромігся.

Після майже 12-годинного засідання слідчий суддя Олексій Соколов переніс засідання на 14:00 19 січня.

19 січня зранку під будівлею Печерського районного суду міста Києва почали збиратись люди. В межах акції на підтримку Порошенка під судом встановили сцену. Між активістами й поліцією відбулись сутички

Учасники акції принесли до суду дрова, пічки-"буржуйки" і бочки, в яких хотіли розпалити вогонь, щоб зігрітися.  Правоохоронці почали забирати в них бочки, внаслідок чого виник конфлікт. Поліцейські застосували проти людей сльозогінний газ. Крім того, силовики відтісняли прихильників Порошенка від наметів, які ті встановили перед будівлею суду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme