Австралія викупила прапор аборигенів за $14 млн

Уряд Австралії виплатив творцю прапора аборигенів Гарольду Томасу $14 млн. Саме стільки обійшлась передача авторських прав на його використовування

Журналіст стрічки новин

Прапор аборигенів, чорно-червоний стяг з жовтим колом у центрі, було створено у 1971 році як символ протесту. Пізніше він став основною емблемою австралійських аборигенів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

"За останні 50 років ми зробили твір Гарольда Томаса своїм власним – ми маршували під прапором аборигенів, стояли з ним і високо підіймали його як свідчення гордості", – зазначив міністр у справах корінних народів Австралія Кен Ваят.

Причиною рішення став тиск з боку груп аборигенів і позиція деяких спортивних організацій, зокрема Австралійської футбольної ліги, яка почала відмовлятися платити за демонстрацію прапора.

Водночас Гарольд Томас, який також є вихідцем з корінних народів, наголошував, що заявив права на прапор, щоб отримувати авторські гонорари за свої роботи та унеможливити їх підробки, які виготовляють за кордоном.

"У майбутньому прапор залишиться символом не боротьби, а гордості та єдності", — заявив він.

Нагадаємо, у Новій Зеландії вперше МЗС очолила жінка з корінного населення маорі. Вона навіть має традиційні татуювання на обличчі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme