Австрія відмовилася від афганських біженців: Прем'єр Курц пояснив, чому

Австрія не прийме жодного біженця із Афганістану

Журналіст відділу новин
Австрія відмовилася від афганських біжен…
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр Австрії Себастьян Курц заявив, що за його влади жодного біженця із Афганістану не буде

Причиною він назвав проблеми із інтеграцією афганців у австрійське суспільство, передає Depo.ua із посиланням на La Stampa.

"Всім зрозуміло, що політика біженців 2015 року не може бути рішенням ні для Кабулу, ні для Європейського Союзу", – упевнений Курц.

Нагадаємо, що після того, як рух "Талібан" захопив владу в Афганістані, звідти почали тікати люди – як іноземці, так і громадяни цієї країни.

Евакуацію із Афганістану проводило багато країн, зокрема, і Україна направила кілька літаків, аби забрати звідти своїх громадян, а також громадян інших країн. Українські військові пізніше розповіли деталі спецоперації із вивезення співгромадян, назвавши територію, окуповану "Талібаном", зомбілендом.

Найчисельнішу евакуацію провела авіація США – зокрема, за один рейс військово-транспортного літака з Афганістану вивезли, за попередніми даними, 640 біженців, не рахуючи дітей.

Після того, як американські військові залишили територію Афганістану, евакуація на деякий час припинилася, таліби навіть блокували чартерні рейси.

Допомагати біженцям, приймати їх у інших країнах, закликав Папа Римський Франциск.

Україна також збирається прийняти певну кількість біженців з Афганістану. Розмістити їх можуть, зокрема, у Бучанській виправній колонії.

А радник президента Зеленського Олексій Арестович заявив, що афганські біженці в основній своїй масі є освіченішими за пересічних українців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme