UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Азаров на пропагандистському каналі розкритикував заяву Зеленського та похвалив Москву за вивезення мешканців ОРДЛО

Прем'єр-міністр України часів Віктора Януковича Микола Азаров вважає чинного президента Володимира Зеленського непорозумінням

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Азаров на пропагандистському каналі розк…
Скріншот

За його словами, заява Зеленського щодо ймовірного виходу з Будапештського меморандуму є безвідповідальною.

Про це Азаров заявив під час прямого ефіру на YouTube-каналі "Соловйов Live", передає Depo.ua.

"Це не президент, а непорозуміння, яке випадково потрапило до влади. Він зробив чергову безвідповідальну заяву", – наголосив він.

Водночас Азаров почав розповідати про події на Донбасі та похвалив рішення російської влади щодо вивезення мешканців ОРДЛО

"Але я зараз із більшою тривогою стежу за подіями на Донбасі... Я вважаю, що рішення ухвалене з евакуації населення давно потрібно було ухвалити. Київська хунта не припиняла обстрілу Донбасу усі ці роки", – зазначив екс-прем'єр.

При цьому Азаров переконаний, що Україна сама проводить провокації на Донбасі за вказівкою США.

"Це не є Україна. Це Київський режим, абсолютно нелегітимний. Той, хто захопив владу за допомогою незаконного кривавого державного перевороту. Все, що відбувається зараз на Донбасі – це цей режим робить за вказівкою американців, це 100%. І концентрація військ практично всі військові частини націлені на Донбас", – заявив він.

Екс-прем'єр додав, що від початку Мінських угод був переконаний, що вони не будуть виконуватися. 

"Я абсолютно точно знав, що Мінські угоди не виконуватимуться. Перше, реальні господарі України, американці, не брали участь у цих угодах. Вся ця епопея завдовжки сім років з переговорами небезплідною була лише для одного - для зміцнення маріонеткового київського режиму. Він проводив пропагандистську роботу, зміцнював каральну систему", – заявив Азаров.

Він також зазначив, що російська влада примусить США піти на компроміс щодо Донбасу.

"Американці прорахувалися ось у чому: Росія зараз – це навіть не Росія 2014 року. Прогрес відчутний. І зараз Росія може на правах гідної працювати зі США з приводу укладання угод. І ті вимоги, які російське керівництво поставило щодо нейтралітету, дають змогу й надалі працювати з американцями. Зрештою, нікуди вони не подінуться і підуть на компроміс", – резюмував він.

Нагадаємо, під час Мюнхенської конференції виступив і президент України Володимир Зеленський.У своїй промові він пригрозив виходом України з Будапештського меморандуму, якщо держави підписанти й далі не будуть реагувати на збройну агресію РФ щодо нашої країни.

Додамо, 18 лютого було опубліковано відео очільників окупаційних адміністрацій "ЛНР" та ДНР" Леоніда Пасічника та Дениса Пушиліна про евакуацію жителів псевдореспублік через нібито загрозу "провокацій з боку України". Майже одразу самопроголошених ватажків викрили у брехні: ролики було записано ще 16 лютого

Мешканці Ростова-на-Дону і Ростовської області у мережі вкрай негативно відреагували на новину про те, що до них евакуюватимуть жителів "ЛНР" і "ДНР". Мешканців окупованого Донбасу називали образливими словами, типу "лугандони", "нахлібники". Також у Ростові незадоволені тим, що з бюджету біженцям платитимуть по 10 тисяч рублів.

19 грудня ватажки "Л-ДНР" заборонили виїзд за межі самопроголошених республік чоловікам віком від 18 до 55 років. Їх не пропускають на Росію і через КПВВ на підконтрольну Україні територію.

Також в "ЛНР" дозволили бойовикам конфіскувати майно мирних мешканців, зокрема автомобілі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme