Батьки українських школярів через петицію відповіли на ініціативу заступника міністра освіти: під сирени дітей до школи не пустять

На сайті петицій до Президента України батьки українських школярів зібрали понад 26 тис. підписів під зверненням щодо заборони очного навчання дітей до закінчення воєнного стану в країні

Журналіст відділу новин
Батьки українських школярів через петиці…
Андрій Вітренко, перший заступник міністра освіти і науки України

Про це інформує Depo.ua.

Так, петиція починається із цитування заяви першого заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренка, який ще на початку червня зробив заяву про нібито безапеляційне повернення усіх школярів за парти із початком нового навчального року. 

"Що стосується початку нового навчального року. Хочу повідомити батькам, учням, студентам: 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн, і всі діти, студенти учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів профтехосвіти", — сказав тоді Вітренко, чим викликав обурення батьків школярів. 

Далі у петиції наведені аргументи проти ініціативи чиновника. 

"В Україні російські загарбники знищили 20% шкіл і дитсадків.

…Не всі навчальні заклади мають бомбосховища і шляхи евакуації. Деякі заклади освіти мають вузькі коридори та сходові прольоти.

Якщо говорити про початкові школи та дитсадки, то вік учнів вимагає ще більшої уваги викладачів та вихователів під час екстрених подій. 1 вихователь/викладач на 15 учнів — нормальна пропорція відповідальності?

Емоційна напруга. Неможливість сконцентруватись на навчанні, коли тільки-но закінчилась повітряна тривога.

Тривалість повітряних тривог. Під час повітряної тривоги потрібно негайно прямувати до укриття. …Що учням робити 2 години 48 хвилин в сховищі? Як при цьому триватиме навчальний процес? Чи можливо проводити уроки в сховищі для всіх учнів/студентів одночасно?

Частина населення була евакуйована за кордон. Є сім'ї, яким нема куди повертатись. Діти, яким для щоденного очного відвідування школи потрібен портфель, канцелярія, книжки, зошити…

…Що ви робите? Чиє це хворе бажання, побачити, як дитина біжить до або зі школи, під повітряну тривогу?", — йдеться у тексті петиції. 

Оскільки це звернення до Президента набрало потрібні 25 тис. підписів і навіть більше, то підлягає розгляду Володимиром Зеленським. 

Нагадаємо, після заяв Вітренка про обов’язкове очне навчання школярів під час війни, учасники найбільшої батьківської спільноти "Батьки SOS" почали вимагати докази його професійної придатності. 

Також нагадаємо, що міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет нещодавно запевнив, що формат освіти у новому навчальному році обиратимуть батьки учнів, а безпека дітей під час освітнього процесу — основний пріорітет та вимога до засновників учбових закладів. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme