"Бавовни буде багато": Фонд Притули придбав доступ до супутника за гроші, які українці зібрали на "Байрактари"

Благодійний фонд Сергія Притули викупив доступ до супутника, який передаватиме Збройним силам України супутникові зображення. Проєкт реалізували за гроші зібрані українцями на "Байрактари", але які не знадобилися, бо турецька компанія передала ці безпілотники безкоштовно

"Бавовни буде багато": Фонд Притули прид…
Ілюстративне фото

Про це повідомили Сергій Притула та його благодійний фонд 18 серпня, передає Depo.ua.

Угоду підписали з компанією ICEYA, яка надасть Міністерству оборони України повний доступ до всіх можливостей одного зі своїх супутників, який вже перебуває на орбіті у необхідному регіоні. 

Зазначається, що таким чином ЗСУ зможуть отримувати супутникові зображення критичних ділянок з високою частотою оновлення. Це забезпечить захисників потужностями супутникового спостереження.

У фонді кажуть, що на проєкт спрямували 600 млн гривень, зібрані в межах проєкту "Народний "Байрактар"".

Притула зазанчив, що доступ до супутника викупили на більш ніж рік часу.

"Українці, ви — космос… Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. Бавовни буде багато!" — пояснює Притула.

Речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов пояснив, що до цього Україна активно обмінювалася різною інформацією з партнерами, зокрема і супутниковими даними. Але доступ до супутника посилить спроможності розвідки.

"Так, звичайно, у нас такі дані були, в тому числі й свої. Але така допомога потрібна, бо вона посилює наші спроможності. Це безумовно плюс", — сказав речник. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme