Байден допустив запровадження особистих санкцій проти Путіна

Президента США Джо Байден заявив про ймовірність запровадження персональних санкцій проти лідера Росії Володимира Путіна

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден допустив запровадження особистих…
Фото: Сайт президента РФ

За його словами, санкції проти Путіна можуть бути запроваджені у відповідь на вторгнення Росії на територію України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що у відповідь на запитання журналістів щодо запровадження персональних санкцій проти Путіна, Байден відповів: "Так".

Водночас президент США наголосив, що вторгнення Росії на територію України призведе до "величезних глобальних наслідків".

Нагадаємо, раніше у США пояснили, чому не вводитимуть санкції до нападу Росії на Україну. За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, введені зараз нові санкції проти РФ можуть призвести до втрати ефекту стримування.

Кількома днями стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme