У Білому домі заявили, що Байден першочергово обговорить з Путіним Україну

Прес-секретарка Білого дому Джен Псакі повідомила, що президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін під час переговорів обговорять тему України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Білому домі заявили, що Байден першоче…
Фото: Depo.ua

За її словами, під час перемовин Байдена та Путіна насамперед буде обговорена тема України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Псакі.

"Ми обговорюємо таку можливість і оголосимо про неї, коли все буде вирішено остаточно. Це буде можливість для того, щоб обговорити наші серйозні заклопотаності щодо войовничої риторики і нарощування Збройних сил на кордоні з Україною", – наголосила вона

Прес-секретарка додала, що зараз Білий дім проводить консультації з Конгресом США та країнами Європи щодо запровадження санкцій проти Росії.

"Звичайно, введення економічних санкцій – це один з варіантів. Але ми збираємося робити це шляхом консультацій з Конгресом і європейськими партнерами", – зауважила Псакі.

Зауважимо, дещо раніше ЗМІ дізналися ймовірну дату зустрічі Путіна та Байдена. Швидше за все, зустріч та розмова президентів Росії та США  відбудеться у форматі відеоконференції 7 грудня.

Нагадаємо, дещо раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, нібито очільники США та Росії Джо Байден і Володимир Путін можуть провести онлайн-бесіду вже найближчим часом. Серед тем до обговорення мають бути НАТО й Україна.

Читайте також: Гарантії для Путіна: Про що говоритимуть на майбутньому саміті президенти Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme