Байден офіційно оголосив, що буде балотуватися на виборах у 2024 році

Президент Сполучених Штатів Джо Байден офіційно підтвердив, що спробує переобратися на посаду президента на виборах у 2024 році

Журналіст відділу новин
Байден офіційно оголосив, що буде балоту…
Джо Байден

Про це повідомляють BBC та CNN, передає Depo.ua.

Кампанія Байдена щодо переобрання стартувала у формі трихвилинного рекламного відео, яке починається зі слова "Свобода".

Чинний президент США стверджує, що права на аборти, захист демократії, виборчі права та система соціального захисту будуть одними з найважливіших питань на виборах у 2024 році. Байден каже, що американці постануть перед вибором: залишити наступному поколінню "більше свободи або менше" і "більше прав або менше".

Згадуючи своє передвиборче послання 2020 року про те, що американці "борються за душу" своєї нації, Байден представив своє гасло 2024 року: "Доведімо справу до кінця".

У своєму дописі у Twitter Байден написав: "У кожного покоління буває момент, коли йому доводиться відстоювати демократію. Відстоювати свої основні свободи. Я вірю, що це наше. Ось чому я балотуюся на переобрання президентом США".

Видання CNN зазначає, що офіційна заява Байдена поклала край сумнівам щодо його намірів і дала початок змаганню, яке може перерости в реванш з його суперником у 2020 році, колишнім президентом Дональдом Трампом. Той теж офіційно висунув себе у кандидати на пост президента США.

Очікується, що жодних серйозних претендентів від Демократичної партії не з’явиться, і Байдену, ймовірно, буде легко висунутися від своєї партії. Водночас, як відзначає CNN, у США навіть серед демократів існує стурбованість віком Байдена, який у свої 80 років є найстарішим президентом країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme