Байден оголосив про завершення військової місії в Іраку

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казимі підписали угоду, яка до кінця 2021 року офіційно припинить військову місію США в Іраку, яка тривала 18 років

Редактор стрічки новин
Байден оголосив про завершення військово…
Фото: President Biden/Twitter

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на АР.

Байден і аль-Казимі зустрілися в понеділок для проведення перших очних переговорів у рамках стратегічного діалогу між США та Іраком.

"Наша роль в Іраку... продовжувати навчати, допомагати і мати справу з "Ісламською державою", але ми не збираємося бути в зоні бойових дій – вже до кінця цього року", - зазначив Байден.

Американський президент наголосив, що співпраця з Іраком у галузі боротьби з тероризмом триватиме і надалі.

"Наша спільна боротьба проти ІДІЛ є дуже важливою для стабільності регіону, і наше співробітництво у боротьбі з тероризмом продовжиться, навіть коли ми перейдемо до нової фази (співпраці, – ред.)", - додав він.

Аль-Казимі зазначив, що іракські сили безпеки можуть самостійно боротися проти "Ісламської держави".

Наразі в Іраку перебуває 2500 американських військовослужбовців, які зосереджені на протидії "Ісламській державі". Роль США в Іраку буде стосуватися навчання та консультування іракських військових. Проте не уточняється, скільки американських військовослужбовців залишиться в Іраку.

США також виділять 5,2 млн доларів на фінансування місії ООН з моніторингу жовтневих виборів в Іраку.

Зазначимо, що в Іраку у жовтні відбудуться вибори.

Нагадаємо, 27 червня американська авіація обстріляла кілька об'єктів у Сирії та Іраку, які використовували іранські бойовики. Президент США Джо Байден пояснив, що ці удари завдавалися з метою захистити безпеку американських службовців, щоб ослабити та зірвати низку нападів проти США та партнерів та щоб стримати групи бойовиків від  подальших нападів на службовців та об'єкти США. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme