Байден просить Конгрес США схвалити $11,7 млрд для допомоги Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена закликає Конгрес Сполучених Штатів схвалити виділення 13,7 мільярда доларів для розв'язання проблем, пов'язаних з російським вторгненням в Україну. Більшість цих грошей хочуть направити на допомогу Україні

Журналіст відділу новин
Байден просить Конгрес США схвалити $11,…
Джо Байден

Про це пише The Hill, передає Depo.ua.

Так, адміністрація Байдена просить Конгрес схвалити виділення 11,7 мільярда доларів на додаткову безпекову та економічну допомогу для України та 2 мільярди доларів — на підтримку внутрішніх поставок енергії, щоб компенсувати наслідки російської агресії на світовому енергетичному ринку.

Ці гроші хочуть спрямувати на військову допомогу, розвідку та пряму бюджетну підтримку України. Запит Білого дому на фінансування на перший квартал 2023 фінансового року передбачає 7,2 мільярда доларів для Міноборони. З них 4,5 мільярда доларів піде на обладнання для України та поповнення запасів Пентагону, а 2,7 мільярда доларів — на іншу військову, розвідувальну та оборонну підтримку.

Також Білий дім закликає виділити 4,5 мільярда доларів для продовження підтримки роботи уряду України.

В адміністрації Байдена пояснили, що ці кошти необхідні, щоб підтримувати темпи допомоги Україні у першому кварталі нового фінансового року. Зараз вже приблизно три чверті прямої військової та бюджетної підтримки, яку Конгрес США раніше надавав Україні, було виплачено або виділено.

2 мільярди доларів на енергетику, які просить Білий дім, включають 1,5 мільярда доларів на уран для ядерних реакторів США, щоб компенсувати можливі скорочення поставок росії та 500 мільйонів доларів — на модернізацію стратегічного запасу нафти.

Нагадаємо, до Дня Незалежності України 24 серпня президент США Джо Байден погодив новий пакет допомоги Україні обсягом 6 мільярдів доларів: три мільярди для оборонної допомоги та три — для фінансової допомоги через систему Світового банку.

Так, новий пакет військової допомоги включає шість додаткових зенітно-ракетних систем NASAMS з боєприпасами — ця система ППО малого-середнього радіуса дії знадобиться Україні для знищення російських крилатих ракет.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme