Байден схвалив відправку Україні РСЗВ з дальністю понад 65 км, - ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена планує надати Україні керовану реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) з ракетами дальністю понад 40 миль (близько 65 кілометрів)

Байден схвалив відправку Україні РСЗВ з…
Джо Байден

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на WSJ.

Видання з посиланням на джерела в адміністрації Байдена зазначає, що Київ зробив запит на зброю більшої дальності для ураження російських цілей. Керовані РСЗВ у цьому випадку мають дальність ураження цілей приблизно вдвічі більшу, ніж у гаубиць M777, які були відправлені раніше.

Мета відправки керованої реактивної системи залпового вогню (GMLRS) полягає в тому, щоб посилити вогневу міць України на Донбасі, не дозволяючи вести вогонь по російській території.

При цьому видання зазначає, що ракети, які поставляються, мають набагато меншу дальність дії, ніж армійська тактична система, здатна бити на 300 кілометрів. Очікується, що вони можуть прибути до України впродовж декількох тижнів, навчання військових займе не менше 10 днів. Ракети запускатимуться з колісної установки, яка називається High Mobility Artillery Rocket System (HMARS).

Очікується, що адміністрація Байдена оголосить про своє рішення на цьому тижні. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme