Байден та Гарріс не будуть представляти США на саміті "Кримської платформи"

Під час саміту "Кримської платформи" в Україні буде представник уряду США, однак ні президент Джо Байден, ні віце-президентка Камала Гарріс на захід не завітають

Редактор стрічки новин
Байден та Гарріс не будуть представляти…
Фото: Pixabay

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Від нас буде член кабінету. Тобто це не буде президент, віце-президент, але буде член кабінету. І ми знаємо, що це дуже важливо", — зазначив дипломат.

Він також розповів, що нещодавно неформально зустрівся з лідерами кримських татар – Рефатом Чубаровим і Мустафою Джемілєвим, заступницею міністра Еміне Джапаровою, депутатом Рустемом Умеровим – та "дуже глибоко поспілкувався щодо ситуації на півострові". 

"Що ми можемо і мусимо робити разом? Це не тільки питання того, що відбудеться 23 серпня. Це повинен бути тривалий процес. Тому що це просто початок і не кінець. Тому що є дуже багато людей, які вважають, що вони є українськими громадянами в окупованому Криму. І ми разом повинні їм допомогти", – зазначив Кент. 

Нагадаємо, раніше заступниця держсекретаря США із політичних справ Вікторія Нуланд заявила, що на саміті "Кримської платформи" у серпні 2021 року США будуть "представлені на високому рівні". 

Як відомо, саміт "Кримської платформи", в якому мають взяти участь лідери іноземних держав – партнерів України, відбудеться 23 серпня.

Довідка: "Кримська платформа" – це міжнародний майданчик із обговорення шляхів деокупації Криму. Про його створення у вересні 2020 року оголосив президент Володимир Зеленський у зверненні до Генеральної асамблеї ООН. За задумом, платформа функціонуватиме на чотирьох рівнях: глав держав, міністрів закордонних справ, парламентів та експертних кіл.

Читайте також: Кримська платформа: Дієвий інструмент чи піар Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme