Байден умовляв Китай зупинити напад Росії на Україну, – New York Times

Протягом трьох місяців високопоставлені чиновники адміністрації Байдена проводили високопоставленими китайськими чиновниками у надії, що президент Сі Цзіньпін зупинить агресивні дії Кремля 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Байден умовляв Китай зупинити напад Росі…
Фото: joebiden / Instagram

Американці навіть представили китайським чиновникам інформацію про нарощування російських військ біля кордонів із Україною.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на New York Times.

Кожного разу китайські чиновники, включаючи міністра закордонних справ і посла в Сполучених Штатах, давали негативну відповідь представникам Байдена. 

Вони заявляли, що Росія не планує вторгнення.

Більше того, після одного дипломатичного обміну в грудні американські офіційні особи отримали розвідувальні дані, які показують, що Пекін поділився отриманою від США інформацією з Москвою.

Китай заявив, що США навмисне хочуть Посварити Пекін і Москву. Також у КНР запевнили, що не будуть навіть намагатися перешкоджати Володимиру Путіну в його агресивних діях. 

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Китай зупиняє закупівлю російської нафти. Ця пауза спричинена тим, що китайська сторона хоче оцінити можливі наслідки військового вторгнення Росії в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme