Байден вибачився за вихід США з Паризької кліматичної угоди

Президент США Джо Байден вибачився за рішення свого попередника Дональда Трампа вийти з Паризької кліматичної угоди

Журналіст стрічки новин
Байден вибачився за вихід США з Паризько…
Фото: ЕРА

Байден заявив про це звертаючись до світових лідерів на саміті COP26 у Глазго.

Таким чином американський лідер визнав "слона в кімнаті" і пояснив, що США готові до більш активних дій у протидії змінам клімату, передає Depo.ua з посиланням на Axios.

"Я думаю, що я не повинен вибачатися, але я прошу вибачення за той факт, що Сполучені Штати під останньою адміністрацією вийшли з Паризької угоди... Ми демонструємо країнам, що США не тільки повернулися за стіл переговорів, але і, сподіваюся, ведуть їх силою нашого прикладу", – наголосив Байден.

За його словами, американці повільно визнавали загрозу зміни клімату – кілька років тому вони взагалі не були впевнені у зміні клімату.

"Коли майбутні історики озирнуться на 2020-ті роки, я думаю, вони виявлять, що ми дозволили останньому шансу зупинити кризу вислизнути з-за наших пальців, тому що ми зробили занадто мало, або не діяли. Або ж вони скажуть, що у 2020-х ми активізувалися і... зробили те, що необхідно?" — звернувся до політиків президент США.

Нагадаємо, днями лідери країн "Великої двадцятки" в межах саміту G20 у Римі підтримали історичну угоду про глобальний мінімальний податок для транснаціональних компаній. Вона має набути чинності до 2023 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme