Байден вітає з Днем Незалежності: США надають Україні рекордний пакет військової допомоги на $3 млрд

Президент США Джо Байден з нагоди Дня Незалежності України оголосив новий пакет військової допомоги на 2,98 мільярда доларів. Це найбільша сума, яку американці виділяли на підтримку оборони українців

Журналіст відділу новин
Байден вітає з Днем Незалежності: США на…
Джо Байден

Про це йдеться на сайті Білого дому, передає Depo.ua.

Новий пакет передбачає зброю та обладнання, які передадуть у межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні. За словами Байдена, ця допомога має "забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі".

У новому пакеті українці отримають системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари.

"Сьогодні і щодня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує самодержавством, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей усюди", — наголосив Байден. 

Напередодні видання The Associated Press з посиланням на американських посадовців розповідало, що новий тримільярдний пакет допомоги відрізнятиметься від більшості попередніх, адже нове фінансування буде здебільшого спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньострокову та довгострокову оборону. 

Водночас попередні постачання здебільшого стосувалися більш термінових потреб України в зброї та боєприпасах, а також матеріальних засобів, які Пентагон уже має на складі та які можна відправити за максимально короткий термін.

Нагадаємо, окрім військової допомоги Україна у 31-у річницю своєї незалежності також отримає від США 3 млрд доларів фінансової допомоги, яку скерують до державного бюджету.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme