Бенксі пожертвує понад $13 млн, щоб зробити центр сучасного мистецтва з колишньої в'язниці

Британський вуличний художник Бенксі хоче пожертвувати $13,2 млн, щоб перетворити на центр сучасного мистецтва колишню будівлю Редінгської в'язниці

Журналіст стрічки новин

Як відомо, ця будівля середини ХІХ століття є пам'яткою архітектури Вікторіанської епохи і пустує з 2013 року. Бенксі витратить на реконструкцію гроші від продажу трафарету, використаного для створення графіті на стіні в'язниці, якій присвятив поему британський поет та драматург Оскар Уайльд.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання The Sunday Times.

Зазначимо, що трафарети виставили у художній галереї Брістоля – рідного міста Бенксі. Його планують продати зацікавленому колекціонеру майже за $20 млн, не влаштовуючи аукціон.

У виданні пояснили, що ці трафарети дуже рідкісні. Відомий лише єдиний випадок продажу одного з них, що пояснює винятково високу оцінну вартість предмета. Максимальна сума, яка виручили за роботи Бенксі, становить $25,4 млн.

Нагадаємо, минулого року у жовтні у британському Ноттінгемі з'явилося нове графіті Бенксі. Йдеться про зображення дівчинки, яка крутить замість обруча колесо велосипеда.

Читайте також: Чхаючий щур і не тільки: ТОП-5 останніх робіт скандального Бенксі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme