Беркутівця, який вбивав людей на Майдані, поновили на посаді (ВІДЕО)

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-бійця спецроти "Беркут" Олександра Маринченка, який під час Революції Гідності розстріляв 48 активістів 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Беркутівця, який вбивав людей на Майдані…
Фото: Рixabay

Звільнення Маринченка із силових структур суд визнав незаконним та ухвалив поновити його на посаді. Також йому мають компенсувати суму в розмірі 20 тис. грн. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Окружного адміністративного суду Києва. 

Олександр Маринченко прийшов у правоохоронні органи у 2007 році. Спочатку виконував обов'язки снайпера в "Беркуті", потім – служив у столичній поліції. 

У лютому 2015 року, через рік після розстрілу активістів під час Революції Гідності, екс-беркутівця затримали. Йому інкримінували розстріл 48 людей на вулиці Інститутській. В той самий час його заарештували.

В грудні 2019 року Маринченка разом з іншими обвинуваченими силовиками звільнили, аби обміняти у Росії на українських полонених. До 8 лютого 2020 року він перебував на території так званої "ЛНР". Потім усі обмеження для чоловіка зняли й він повернувся на підконтрольну ЗСУ українську територію. 

Екс-беркутівець приїхав до Києва та прийшов до київського главку поліції з проханням відновити його на посаді. Там Маринченку відмовили. Тоді він звернувся з позовом до суду. 

Нагадаємо, у середині червня Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Майдану 30 листопада 2013 року.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme