Берлін може стати першим у світі містом без автомобілів

Жителі Берліна виступили за заборону експлуатації автомобілів у центрі міста

Журналіст стрічки новин
Берлін може стати першим у світі містом…
Фото: Рixabay

Містяни сформували групу Volksentscheid Berlin Autofrei та запустили відповідну петицію за заборону в'їзду автомобілів до центру Берліна.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

Петицію підписали понад 50 тисяч людей. Містяни просять закрити для авто близько 60 квадратних кілометрів центрального Берліна. Сенат міста зобов'язаний відреагувати на петицію і до кінця лютого ухвалити рішення про те, чи бути центру Берліна вільним від автомобілів, чи ні.

Зазначимо, що проект заборони передбачає низку винятків. Так, у вільну від авто зону дозволятимуть в'їжджати машинам екстрених служб, сміттєвозів, таксі, автомобілям служб доставки, а також жителям з обмеженою рухливістю, пересування яких безпосередньо залежить від автомобілів. Крім того, всі містяни зможуть використовувати автомобіль в межах програми каршерінга до 12 разів на рік.

Згідно з даними дослідження, 58% дорожнього простору в Берліні зайнято автомобілями, хоча тільки третина поїздок по берлінських вулицях здійснюється на автомобілях. Для порівняння, на місця для велосипедів відведено лише 3% площі, але на них припадає 15% поїздок.

Нагадаємо, у липні минулого року повідомлялося, що в Україні можуть заборонити ввезення дизельних і бензинових авто. Мінінфраструктури вже підготувало відповідний законопроект. Заборона може запрацювати у найближчі роки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme