Берлін стверджує, що призупинення сертифікації "Північного ротоку-2" не є політичним

У Берліні відкидають припущення про політичні мотиви призупинення процесу сертифікації "Північного потоку-2"
 

Журналіст відділу новин
Берлін стверджує, що призупинення сертиф…
Фото: ЕРА

Цей регуляторний акт не є політичним актом, це суто регуляторні питання сертифікації "Північного потоку-2".

Про це заявили в Мінекономіки та енергетики ФРН, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

У відомстві зазначили, що Федеральне мережеве агентство є єдиним органом, який відповідає за даний процес. У ході перевірки регулятор дійшов висновку, що оператор, який потребує сертифікації "Північного потоку-2", має організувати свою роботу таким чином, щоб вона відповідала німецьким законам.

"Ця умова має бути виконана", – підкреслила речниця міністерства на брифінгу.

Зазначається, що компанія Nord Stream 2 AG, що базується в Швейцарії, вирішила не переформатовувати існуючу компанію, а заснувати дочірню компанію згідно з німецьким законодавством лише для німецької частини лінії.

"Ця дочірня компанія має стати власником і експлуатувати німецьку ділянку газопроводу. Сама дочірня компанія повинна в такому випадку відповідати вимогам Закону про енергетику щодо незалежності оператора транспортної мережі", – наголошують німецькі чиновники.

Як тільки Федеральне мережеве агентство отримає всі необхідні йому документи, процес сертифікації буде продовжено в рамках означених строків – протягом чотирьох місяців від моменту подачі заявки.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

16 листопада стало відомо, що запуск "Північного потоку-2" через тимчасове припинення сертифікації може відбутися не раніше березня 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme