UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Безос втретє успішно запустив корабель з туристами у космос (ВІДЕО)

Компанія американського мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin втретє запустила космічний корабель з шістьма туристами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Безос втретє успішно запустив корабель з…
Скріншот

Зокрема, запуск космічного корабля New Shepard відбувся о 17:00 за Києвом, політ тривав 10 хвилин 13 секунд. При цьому, капсула екіпажу досягла висоти 105-106 кілометрів над рівнем моря.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням прес-службу компанії.

Відомо, що серед туристів були старша донька першого американця, який здійснив космічний політ, Алана Шепарда – Лора Шепард Чарчлі, та ведучий телешоу Good Morning America на каналі ABC Майкл Страхан. Цих туристів запросили, інші четверо: філантроп Ділан Тейлор, інвестор Еван Дік, підприємець Лейн Бесс та його дружина Кемерон Бесс, заплатили за політ.

Нагадаємо, 20 липня New Shepard уперше злітав у космос із пасажирами на борту.

Крім самого Джефа Безоса та його брата Марка, на борту були ще 18-річний Олівер Дейма та 82-річна Воллі Фанк, яка хотіла полетіти в космос ще у 60-х.

Втім, Федеральне управління цивільної авіації США тоді ж, 20 липнгя, ухвалило нові правила визначення статусу астронавта, згідно з якими учасникам комерційних космічних місій видають значки "крил астронавта". Як астронавтів їх більше не визнають.

Додамо, що Безос після свого польоту запропонував відправити на орбіту всю промисловість, яка шкодить екології і таким чином врятувати Землю від забруднення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme