Безос запустив другий космічний корабель із пасажирами у космос: Який рекорд побив цей запуск (ВІДЕО)

Компанія мільярдера Джефа Безоса Blue Origin здійснила другий запуск космічного корабля New Shepard із пасажирами на борту

Журналіст відділу новин
Безос запустив другий космічний корабель…
Фото: скріншот

Членами екіпажу корабля New Shepard місії під номером NS-18 стали, як і під час першого польоту, чотири людини.

Найвідомішим із четвірки є 90-річний канадський актор Вільям Шетнер, передає Depo.ua із посиланням на онлайн-трансляцію польоту. Космос є для Шетнера близькою темою, оскільки саме він зіграв у легендарній кіно сазі "Зоряний шлях" командира корабля "Ентерпрайз" Джеймса Тиберія Кірка.

Шетнер також став новим рекордсменом – найстарішою людиною в космічному просторі. До нього рекорд належав астронавтці 82-річній Воллі Фанк, яка теж полетіла у космос на кораблі New Shepard.

Крім нього, у космосі побували віце-президентка Blue Origin по польотах Одрі Паверс, колишній інженер NASA і співзасновник компанії Planet Labs австралієць Кріс Босгуйзен і віце-президент французької компанії Dassault Systemes Глен де Врі.

Корабель піднявся на висоту 351 158 футів (107,41 км), перетнувши лінію Кармана, що дає право вважати його космічним суборбітальним.

Корабель New Shepard відвіз у суборбітальний космос чергову четвірку астронавтів

Нагадаємо, 20 липня New Shepard уперше злітав у космос із пасажирами на борту.

Крім самого Джефа Безоса та його брата Марка, на борту були ще 18-річний Олівер Дейма та 82-річна Воллі Фанк, яка хотіла полетіти в космос ще у 60-х.

Втім, Федеральне управління цивільної авіації США тоді ж, 20 липнгя, ухвалило нові правила визначення статусу астронавта, згідно з якими учасникам комерційних космічних місій видають значки "крил астронавта". Як астронавтів їх більше не визнають.

Додамо, що Безос після свого польоту запропонував відправити на орбіту всю промисловість, яка шкодить екології і таким чином врятувати Землю від забруднення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme