UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Безугла викликає Бутусова на ТСК щодо "вагнерівців"

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи про ПВК "Вагнера" Мар'яна Безугла викликає на заслуховування головного редактора видання "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова
 

Журналіст відділу новин
Безугла викликає Бутусова на ТСК щодо "в…
Фото: Мар'яна Безугла / Facebook

Юрія Бутусова викликають через поширену ним інформацію про таємне заслуховування комісією Василя Бурби.

Про це Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, інформує Depo.ua.

Безугла висловила здивування, яким чином Бутусов міг взнати, про що йшлося на закритому засіданні ТСК.

"Були присутні члени ТСК і В. Бурба. Це єдині джерела інформації про те, що було вчора. Засідання "грифоване". Підпадає під Закон про держтаємницю. Це кримінальна відповідальність. Не думаю, що Василь Васильович буде давати фейковий варіант державної таємниці", – написала Безугла.

Також вона натякнула, що Бутусов може бути агентом російських спецслужб.

"Чи ж просто Бутусов взяв і написав свою попередню версію, аби якось, ну хоч якось "приліпитися" до роботи ТСК? Хто він: свідок, інструмент чи свідомий агент російської спецоперації з дезінформації в Україні? Будемо розбиратися", – наголосила Безугла.

Щоб з'ясувати всі ці питання Безугла викликає Бутусова на заслуховування ТСК.

"Викликаю Юрія Бутусова на заслуховування. Час і місце буде повідомлено. Настав час відповідальності за сказане, зроблене і зламане", – написала вона.

Безугла викликає Бутусова на ТСК щодо "вагнерівців"

Нагадаємо, 10 вересня відбулося засідання ТСК щодо "вагнергейту". Проте на нього не допустили народних депутатів від опозиції: Андрія Парубія, Михайла Забродського, Миколу Величковича та Михайла Бондара від "ЄС", а також Сергія Рахманіна і Романа Костенка від "Голосу".

У народних депутатів є доступ до державної таємниці та секретних матеріалів, втім, їм було відмовлено у можливості взяти участь у засіданні.

Після засідання голова ТСК Безугла заявила, буцімто ніякої спецоперації не було, а був спеціальний захід, спланований не в 2018, а в 2020 році. При цьому "вагнерівців" нібито планували затримати не в Києві, а у Стамбулі.

Водночас генерал-лейтенант Михайло Забродський повідомив, що версія голови ТСК Безуглої стосовно "вагнергейту" є неправдивою. На його думку, операцію зірвали на найвищому державному рівні.

25 вересня журналіст Юрій Бутусов опублікував на своїй сторінці у Facebook нібито зміст свідчень колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби, якого заслухала ТСК в режимному приміщенні. Крім іншого, журналіст стверджує, що на допиті Бурба нібито повністю підтвердив під протокол всі обставини провалу спецоперації, який "стався після наради в кабінеті президента Зеленського", і який Офіс президента намагається приховати.

Довідка: 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу. Уже 14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

22 липня Шевченківський районний суд столиці зобовʼязав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування щодо можливого вчинення главою України Володимиром Зеленським та його оточенням державної зради через зрив операції із затримання членів ПВК "Вагнера".

Читайте також: Ліки від німоти: Навіщо Bellingcat знову лякає Банкову фільмом про "вагнерівців"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme