Бурба все ж дав ТСК свідчення щодо "вагнерівців": Журналіст дізнався подробиці допиту

Вчора, 24 вересня, Слідча комісія Верховної Ради щодо "Вагнергейту" провела засідання, воно відбулося в приміщенні Міністерства оборони

Редактор стрічки новин
Бурба все ж дав ТСК свідчення щодо "вагн…
Фото: president.gov.ua

Під час засідання ТСК провела допит колишнього начальника ГУР МО Василя Бурби.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його інформацією, засідання ТСК перенесли зі стін парламенту, щоб обмежити доступ депутатам опозиції на допит екс-очільника розвідки. В результаті показання Бурби змогли заслухати тільки депутати від "Слуги народу".

"За даними джерел "Цензор.Нет" в комісії, на допиті Бурба повністю підтвердив під протокол всі обставини підготовки і провалу спецоперації, про які я писав у своїх статтях з даного скандалу, і привів багато деталей і фактів, які підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі з Офісу президента України. Бурба розповів, що план спецоперації із захоплення російських терористів був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном, і був детально узгоджений. Провал спецоперації стався після наради в кабінеті президента Зеленського", – зазначив Бутусов.

Також, за інформацією Бутусова, Бурба розповів, що наказ про перенесення спецоперації дав глава Офісу президента Андрій Єрмак, і екс-очільник розвідки попереджав, що в результаті може статися провал, треба діяти швидко.

"Після затримання терористів в Мінську і звернення Росії повернути їх в Москву Бурба звернувся до президента з проханням провести розслідування можливої ​​зради. Однак замість розслідування Бурба був звільнений через два дні указом президента", – йдеться у дописі.

За словами Бутусова, також Бурба підтвердив, що спецоперація проводилася спільно зі спецслужбами НАТО.

"Таким чином, офіційно під протокол спростовані всі брехливі заяви, якими офіс Зеленського намагався більше року приховати факт зради і завадити розслідуванню провалу спецоперації.

Цікаво, скільки ще будуть діяти правоохоронні органи. Показання Бурби повинні бути негайно долучені до матеріалів кримінальної справи. А депутати парламенту зобов'язані отримати доступ до розслідування, яке необхідно в інтересах національної безпеки", - наголосив журналіст.

Бутусов про допит Бурби на ТСК - допис у ФБ

Нагадаємо, 24 вересня народний депутат від "ЄС" Михайло Забродський та його колега з "Голосу" Роман Костенко заявили, що екс-керівника ГУР Василя Бурбу для допиту відвезли у невідомому напрямку

Раніше з'явилася інформація, що голова ТСК Мар'яна Безугла заявою про нібито прослуховування кабінету намагалася зірвати допит Василя Бурби.

Довідка: 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу. Уже 14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

22 липня Шевченківський районний суд столиці зобовʼязав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування щодо можливого вчинення главою України Володимиром Зеленським та його оточенням державної зради через зрив операції із затримання членів ПВК "Вагнера".

Читайте також: Ліки від німоти: Навіщо Bellingcat знову лякає Банкову фільмом про "вагнерівців"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme