Білорусь погрожує Польщі спільною з Росією відповіддю на війська НАТО на кордоні

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей пригрозив Польщі військовою відповіддю у разі розміщення військ НАТО на кордоні
 

Журналіст відділу новин
Білорусь погрожує Польщі спільною з Росі…
Фото: БелВПО

За словами Макея, розміщення військ НАТО на польсько-білоруському кордоні призведе до залучення Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Будь-які розміщення військ спричинять відповідні заходи у відповідь з боку Союзної держави, як це передбачено військовою доктриною", – заявив глава білоруського МЗС.

Раніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що Лукашенко виконує накази свого начальника в Москві з відродження Російської імперії.

У свою чергу лідер польської опозиції Дональд Туск закликав провести консультації на рівні НАТО з приводу ситуації з мігрантами.

Як відомо, зараз польські військові та прикордонники стримують сотні нелегальних мігрантів з Близького Сходу, які намагаються через польсько-білоруський кордон потрапити на територію Євросоюзу.

9 листопада міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський повідомив, що до Білорусі кожного тижня прибувають 40 літаків з мігрантами.

Раніше, на початку жовтня Олександр Лукашенко відкрито  заявив у інтерв'ю CNN, що у разі потреби перетворить Білорусь на єдину з Росією військову базу.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme