Білорусь спустошила табір мігрантів біля кордону та перемістила біженців у логістичний центр (ВІДЕО)

Білорусь перемістила нелегальних мігрантів із табору біля пропускного пункту "Брузги" до логістичного центру через декілька сотень метрів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Білорусь спустошила табір мігрантів біля…
Скріншот

Нелегальних мігрантів, яких за попередніми підрахунками біля кордону з Польщею близько двох тисяч, перемістили сьогодні, 18 листопада.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Прикордонної служби Польщі.

"Сьогодні лігво біля прикордонного переходу в "Брузгах" опустіло. Білоруські служби направили іноземців у транспортно-логістичний центр, розташований за кілька сотень метрів", – йдеться у повідомленні.

На відео можна побачити, що табір спустошений, хоча подекуди продовжує йти дим від вогнищ. Також, на відео зафіксовано, як один з мігрантів несе два об'єкти, подібні до дрів, з яких валить дим.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що на білорусько-польському кордоні загинула однорічна дитина. Трагедія сталась вночі на 18 листопада.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

У військах територіальної оборони Польщі наголосили, що також підвищують рівень готовності для підтримки прикордонної служби країни.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme