Білорусь у відповідь на санкції заборонила імпорт товарів з ЄС, США та Британії

У Білорусі відреагували на введення санкцій з боку Європейського Союзу, США та Великої Британії, заборонивши імпорт товарів з цих країн

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Білорусь у відповідь на санкції заборони…
Фото: Getty Images

Таким чином режим де-факто президента Олександра Лукашенка виконав свою погрозу про запровадження санкцій у відповідь.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Білорусі.

"Як відповідь на незаконний зовнішній санкційний тиск, спрямований на підрив суверенітету Білорусі і погіршення добробуту білоруських громадян, з метою захисту національних інтересів Уряд Республіки Білорусь ухвалив рішення про введення заборони ввезення на територію країни ряду товарів, що походять з держав, які застосовують незаконні антибілоруські санкції", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дефіцит товарів будуть компенсувати продукцією з "дружніх країн". Водночас, санкції на імпорт товарів можуть бути скасовані, якщо ЄС, США та Британія скасують свої обмеження. При цьому, у МЗС Білорусі вирішили не обмежуватися лише товарами та обмежили в'їзд до країни для іноземців.

"Розширено списки осіб, чий в'їзд на територію Республіки Білорусь і Союзної держави небажаний, з країн, які на системній основі дискримінують білоруських офіційних осіб, журналістів і представників громадських організацій", – додали у відомстві.

Нагадаємо, 1 грудня Європейський Союз погодив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі й розпочав роботу над наступним, шостим. До санкційного списку увійшли авіакомпанії, прикордонники, судді та підприємства Білорусі 

Того ж дня США заявили, що скоро введуть нові санкції проти Білорусі, які будуть узгоджені між країною та Європейським Союзом.

2 грудня проти Білорусі санкції запровадили США, Канада та Велика Британія.

Читайте також: Санкції проти Білорусі: ЗМІ дізналися, хто потрапив до нового санкційного списку

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme