Білорусь відправила на кордон з Україною п'ять батальйонно-тактичних груп

Перший заступник міністра оборони Білорусі Віктор Гулевич повідомив, що на кордон з Україною було відправлено п'ять батальйонно-тактичних груп

Журналіст відділу новин
Білорусь відправила на кордон з Україною…
Фото: Міноборони РБ

Вони буцімто виконують завдання з розвідки, патрулювання, охорони об'єктів та оборони на дорожніх напрямках.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони РБ у Telegram.

За словами Гулевича, згідно із завданням, поставленим головнокомандувачем ЗС Білорусі, п'ять батальйонних тактичних груп спільно з органами прикордонної служби здійснюють "прикриття південних кордонів держави з метою недопущення проникнення на територію Республіки Білорусь з боку України різних націоналістичних збройних формувань, нелегальної доставки зброї, боєприпасів і вибухових речовин".

Незабаром нібито планується провести заміну цих груп такими ж підрозділами.

"Підрозділи, які виконали свої завдання щодо прикриття державного кордону, будуть повернуті до пунктів постійної дислокації та розпочнуть планову повсякденну діяльність", – уточнив Гулевич.

Крім того, він наголосив, що "переміщення військ жодним чином не пов'язане з підготовкою, а тим більше участю білоруських військовослужбовців у спеціальній військовій операції на території України".

"Рідних та близьких військовослужбовців можу запевнити як начальник Генерального штабу, що наші Збройні Сили завдання щодо забезпечення військової безпеки Республіки Білорусь виконують лише на своїй території", – підсумував Гулевич.

Білорусь відправила на кордон з Україною п"ять батальйонно-тактичних груп

Білорусь відправила на кордон з Україною п"ять батальйонно-тактичних груп - коментар першого заступника міністра оборони Білорусі Віктора Гулевича

Нагадаємо, 11 березня у Центрі стратегічних комунікацій повідомили, що Білорусь може напасти на Україну вже найближчим часом. Експерти пояснили, що це може статися після умисної провокації на тлі розпорядження президента так званої російської федерації володимира путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme