Оперативна інформація Генштабу: ЗСУ стримують окупантів, білоруські війська отримали наказ про вторгнення

У Генштабі Збройних сил України повідомили оперативну ситуацію на всіх напрямках станом на 18:00 3 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Оперативна інформація Генштабу: ЗСУ стри…
Скріншот

Зокрема, на території Білорусі біля кордону розташована 38-а окрема десантно-штурмова бригада, яка отримала наказ про вторгнення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"За наявною інформацією командування військової частини отримало наказ про перетин кордону з Україною. Доведення бойового наказу буде здійснено після перетину кордону. Морально-психологічний стан десантників вкрай низький. Офіцери та солдати не бажають виконувати роль російських найманців. Значна кількість висловилась за припинення контрактів, термін яких у більшості спливає в травні", – йдеться у повідомленні.

Водночас на Сіверщині українські військові утримують оборону довкола Чернігова. На Слобожанщині ЗСУ ведуть оборону з окупантами. Попри чисельну перевагу росіян, ворог зазнає великих втрат.

"Угруповання Об’єднаних сил у ході важких оборонних боїв зірвало плани російських загарбників та не допустило виходу противника на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Українське місто Маріуполь залишається прикладом героїчного спротиву російській навалі. На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває формування частин з резервістів, призваних у січні-лютому 2022 року. За планами російських кураторів маршеві роти будуть терміново перекидати під Харків. Мобілізовані чоловіки висловлюють гостре невдоволення", – додали у Генштабі.

На Приморському напрямку підрозділи ЗСУ прикривають частини морського узбережжя. Частина сил виконує завдання з недопущення прориву противника з району населених пунктів Херсон та Миколаїв.

"Угруповання оборони Києва продовжує відбиття наступу ворога, нанесення йому вогневого ураження та утримання оборонних рубежів навколо міста та основних аеродромів. Не маючи успіху противник вдається до обстрілів цивільних будинків з південно-західних околиць української столиці. Поряд з цим загарбники зухвало діють і в інформаційному просторі поширюючи дезінформацію та матеріали кремлівської пропаганди. Довіряйте тільки перевіреним інформаційним ресурсам", – резюмували військові.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Станом на ранок 3 березня українські військові ліквідували майже 9 000 російських окупантів і знищили понад півтори тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Де ЗСУ перейшли у контрнаступ 2 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme